Wat gebeurde er met vlucht 730 ?

Vlucht 370 malaysia airlinesWat gebeurde er met vlucht MH370 van Malaysia Airlines, voorlopig niemand die er een duidelijk antwoord op kan geven… Voor mij is niet alleen de verdwijning een raadsel, maar hoe is het mogelijk dat een relatief recent toestel zoals de Boeing 777 van Malaysia airlines, een luchtvaartmaatschapij met een prima reputatie zomaar van de radar kan graken.
Al sinds zaterdag 8 maart is er geen enkel spoor van vlucht MH370 die vanop de luchthaven van Kualu Lumpur vertrok richting Peking (Beijing).

Ondertussen hebben wereldmachten zoals China en de VS de Malesische overheid reeds hulp geboden bij de reusachtige zoekoperatie. Zowel boten als laagvliegende militaire vliegtuigen hebben nog geen enkel duidelijk spoor gevonden. 

Een abrupt einde aan alle communicatiemogelijkheden wijst waarschijnlijk in de richting van een enorme explosie. Want een Boeiling 777 heeft heel wat veiligheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat kritieke navigatie en communicatiesystemen toch in werking blijven tijdens een ernstige storing.

Zo heeft een Boeing 777 bv. een ram air turbine die op het “windmolen” principe energie genereert en gebruikt wordt als andere voedingssystemen wegvallen. 

Waarom kan het vliegtuig niet worden gevonden ? Oke er is niet overal in de wereld radar-dekking, maar het vliegtuig heeft toch GPS voor zijn navigatiesystemen ? En waarom is het niet mogelijk dat zwarte doos data live gestreamt wordt naar de luchtverkeersleiding ?

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s